Proiecte

Prezentare beneficii FPC – Proiect: „IT4SME Competente digitale pentru angajatii din IMM”

Prezentare beneficii FPC

Beneficiile angajaților care urmează cursuri
de formare profesională
Beneficiile angajatorilor care oferă cursuri de formare profesională
Îmbunatățirea cunoștințelor  
Angajații își actualizează sau își îmbunătățesc cunoștințele într-un domeniu. Studiile arată că 68% dintre angajați consideră că organizarea de cursuri de formare profesională gratuite este cea mai bună politică a companiei la care lucrează în prezent.  

Perfecționarea abilităților  
Angajații își pot perfecționa abilitățile necesare pentru postul actual ceea ce duce la creșterea productivității, dar și a calității muncii prestate. De asemenea, programele de training dezvoltă și abilitățile de comunicare și de lucru în echipă.

Perioadă mai scurtă de adaptare  
Oferirea cursurilor de formare profesională chiar din primele luni de muncă asigură adaptarea mai rapidă și mai eficientă a noilor angajați.  

Responsabilizare și promovare  
Angajații își vor asuma mai multe responsabilități după ce urmează un program de training. Datorită cunoștințelor îmbogățite, angajații își vor dori să crească în companie și de aceea vor prelua mai multe sarcini. Desigur, preluarea de responsabilități poate fi urmată și de o promovare.  

Reconversie profesională  
În cazul în care apar restructurări, angajații care au urmat cursuri de formare profesională într-un alt domeniu decât cel în care activează, pot să recurgă la reconversie profesională.  

Creșteri salariale  
Angajații care urmează cursuri de formare primesc certificări și diplome care îi motivează pe angajatori să le crească salariul sau pachetul de beneficii pentru a îi menține în companie.
 
Mai multe oportunități în carieră  
Cursurile de formare profesională le sunt benefice și angajaților care doresc să lucreze în altă țară. Certificatele trebuie să fie aduse în forma originală sau în copie legalizată și traduse pentru a fi acceptate de către angajatorii străini.  

Angajații trebuie să știe că ei pot participa oricât la cursuri de formare profesională, chiar dacă nu sunt organizate de către angajator. De asemenea, angajații pot să ceară concediu de studii pentru a urma orice tip de curs, inclusiv pentru terminarea studiilor universitare sau post-universitare.
Loializarea angajaților  
Angajatorii își loializează angajații. Oferirea de cursuri de formare profesională angajaților duce la creșterea ratei de retenție. Conform art. 198 din Codul Muncii, beneficiarii cursului (angajații) nu pot să își înceteze contractul de muncă pe o perioadă stabilită de angajator printr-un act adițional.  

Creșterea profitului companiei  
Programele de training duc la creșterea performanței angajaților ceea ce crește și profitul companiei.  

Motivarea angajaților  
Cursurile de formare profesională ajută la motivarea angajaților deoarece îi ajută să își diversifice cunoștințele. De asemenea, angajații care urmează programe de training oferite de către angajator sunt mai competitivi.  

Creșterea competitivității pe piață  
Programele de formare profesională ajută la creșterea competitivității companiei pe piața datorită nivelului ridicat de productivitate. În plus, angajatorul are un employer branding mai puternic ceea ce îl ajută să atragă mai ușor candidați de top.  

Cheltuieli deductibile  
Costurile cursurilor de formare profesională suportate de angajatori sunt considerate cheltuieli deductibile la calcularea impozitului pe profit.  

Creșterea numărului de candidați  
Companiile care oferă cursuri de formare profesională sau programe de training atrag mai mulți candidați atunci când au posturi vacante.  


Deși mulți angajatori privesc oferirea de cursuri de formare profesională ca pe o obligație, aceste programe vin cu multe beneficii, atât pentru angajați cât și pentru angajatori. Angajatorii pot organiza cursuri diferite pentru fiecare departament sau pentru diferite grupuri de angajați.    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *