Noutăți

ANALIZA COST – BENEFICIU

Analiza Cost – Beneficiu este un instrument analitic, utilizat pentru estimarea beneficiilor şi costurilor unui proiect de investitii

Analiza Cost – Beneficiu are rolul de a stabili daca proiectul merita sa fie finantat si daca necesita cofinantare(de regula cofinantere din fonduri structurale, dar nu numai).

Nu de putine ori companiile trebuie sa ia decizii cu privire la anumite proiecte de investitii fiind puse in situatia de a raspunde la intrebari esentiale, precum:

  1. Este profitabila investitia la care ne-am gandit? echivalent cu Merita sa realizam invetitia? sau Sunt beneficiile nete aduse prin proiectul de investitii, pozitive?

 

  1. Care este necesarul de finantare al investitiei si din ce surse il putem obtine?

 

Analiza Cost – Beneficiu vine si raspunde acestor intrebari prin parcurgerea urmatoarelor etape:

– Identificarea investiţiei şi definirea obiectivelor; 

– Analiza opţiunilor

– Analiza financiară

– Analiza economică

– Analiza senzitivităţii

– Analiza riscului

– Prezentarea rezultatelor

Asa cum Planul de Afaceri arata orientarea viitoare a afacerii tale, directia in care se indreapta, realizarea unei Analize Cost – Beneficiu, care este de fapt o analiza riguroasa a investitiei, reprezinta primul pas catre succesul investitiei tale.

Echipa noastra are expertiza relevanta in zona de analiza a investitiilor din anul 2009, odata cu extinderea Indice Grup in Romania, pastrand traditia unui business cu o vechime de peste 27 de ani in domeniul consultantei in management si afaceri.

 

 

Pentru mai multe detalii despre modul in care putem colabora in a va oferi sprijin la identificarea si analizarea diferitelor tipuri de investitii, nu ezitati sa ne contactati.